maanantai 6. marraskuuta 2006

Suunnitelmia, korviketoimintoja

Kirjoitan kritiikkiä google-runoudesta ja tarvitsen tietenkin korviketoimintoja. Kirjoitus on kohta jo myöhässä, johtuen lähinnä tietokone-ongelmistani, mutta toivoa sen saataamisesta lähetyskuntoon viimeistään huomenna on vielä olemassa. Jotenkin kuvittelin, että täällä ei tulisi koskaan kiire. Olin väärässä.

Olen selaillut koko päivän muiden suomalaisten blogeja, hakusanoinani google ja runot, ja huomannut (jälleen) miten tärkeä väline netistä on kulttuurimaailmassakin tullut. Keskustelua taiteesta käydään blogeissa ja kulttuurisivustoilla. Ihmiset viittaavat toisiinsa ja kaikki käyvät ristiin samoissa paikoissa. En edelleenkään tiedä mitä olisin tehnyt, ellen olisi saanut konettani toimimaan (tai ellei se itse olisi päättänyt parantua). Vastedes lähetän kaiken kirjoittamani suoraan nettiin "turvaan" vielä varmuuskopioiden lisäksi. Ja pääsyäni nettiin älköön mikään estäkö :)

Tiedän, että olen parhaimmillani tehdessäni katteettomia lupauksia itselleni juuri tällaisilla hetkillä, jolloin jonkin työn deadline lähestyy armottomasti. Mutta joka tapauksessa: aion yrittää käyttää aikaani täällä myös ranskalaisen kulttuurielämän seuraamiseen. Haluaisin löytää täällä käynnissä olevat keskustelut ja keskustelevat ihmiset, unohtamatta kuitenkaan suomalaista taiteen maailmaa. Siinä on tehtävää kyllikseen. Joka tapauksessa: ilman nettiä en olisi tänään voinut tavoittaa Suomea mitenkään. Kiitos internet.

Mutta takaisin Pariisiin ja täällä oleviin konkreettisiin suunnitelmiin. Ostin viime torstaina vuosikortin Musée d'Orsayhin ja perjantai on edelleen Louvre-päivä. En edelleenkään tiedä, missä välissä aion sitä graduani kirjoittaa. Yritän olla ottamatta siitä paineita. Lupaan, että lopetan suunnitelmien tekemisen tähän.

Ei kommentteja: