perjantai 23. joulukuuta 2016

Washingtonin kukkulat

Muutettiin hetkeksi kissavahdeiksi Washington Heightsiin (tai Hamilton Heightsiin, tai Sugar Hilliin -- joka tapauksessa Harlemin pohjoispuolelle kohtaan, jossa Manhattan kapenee ja nousee ylöspäin korkeiksi kukkuloiksi ja on leveydeltään enää Broadwayn, Amsterdam Avenuen ja St. Nicholas Avenuen mittainen).

George Washington kuulemma asui Morris Jumel Mansionissa itsenäisyystaisteluiden aikaan ja itse mansion on kuulemma Manhattanin vanhin rakennus (vuodelta 1765). (Tämän kertoi koiraa ulkoiluttava mies mansionin pihalla, myöhemmin Wikipedia tuki sanomaa.) Hieno näkymä kohti Bronxia.

Vielä vähän pohjoisempana, Manhattanin korkeimmalla kohdalla Washingtonin armeija kuulemma majaili ja voitti Fort Washingtonin taistelun marraskuussa 1776.

Morris Jumel Mansionin vierestä löytyy ylä-Manhattanin puu-Vallila eli Sylvan Terrace, jonka puutalot on rakennettu 1800-1900-luvun taitteessa.

Vieressä 162th Streetillä on puolestaan kivitalojen rivi, "roomalaista kertaustyyliä" 1800-luvun lopusta, joissa kellari ja ensimmäinen kerros on tehty ruskeasta hiekkakivestä. Vieressä on 1920-luvun lopun suoralinjaisia tiilitaloja (vaaleat tiilitalot tarkalleen vuodelta 1928).Ei kommentteja: