tiistai 26. heinäkuuta 2011

Paluuta, vol. xxxx. Ostettuja asioita

Monta omenaa. Aika monta omenasiideriä. Yksi jäätelö. Uusia perunoita. Pullaa. Paprika. Ruisleipää.

Paljon tomaatteja. Paljon sipulia. Tuoretta chiliä. Kalaa. Avokadoa. Mielettömästi paistettavaa juustoa. Papuja. Pinaattia. Olutta. Vettä. Kananmunia. Kaksi ananasta (joista toinen oli ihan ok).

Jostakin syystä nuo omena-asiat, makeat ja ruis ovat ainoita juttuja, joita olen keksinyt suomalaisesta supermarketista hankkia hienoina ylellisyystuotteina, joita vailla olin puoli vuotta.

Sen sijaan valmistamani ruokalajit ovat olleet seuraavia, edelleen:

Tomaatti-sipulikastiketta. Pinaatti-juusto-chilikastiketta (gboma). Papumuhennosta. Palmuöljyssä paistettua juustoa (kun savustettu afrikkalainen fromage peulh loppui, piti siirtyä halloumiin, siinä on melkein sama rakenne). Patonkia ja avokadoa. Patonkia ja tuoretta chiliä. Patonkia ja munakasta. Avokadoa ja suolaa. Avokadosalaattia.

Kohta loppuvat kotijuuston lisäksi maniokkijauho (gari) ja palmuöljy, ja mikä pahinta, G:n chili-inkivääri-neilikkajauhe, jota pitää laittaa kaikkiin ruokiin. Pitää mennä tutkimusretkelle Hämeentien kauppoihin.

Kuvan dakoin ei ole tietenkään minun, se on G:n ja S:n Grand-Popossa tekemää. Mutta osaan, jos vaan maniokkijauho riittää ja jostakin päin Suomea löytyy karppi.

Ei kommentteja: