tiistai 15. marraskuuta 2016

Ruokaa: Chinatown ja salaattipaikka

Käytiin Chinatownissa sunnuntaina syömässä. Etsittyä pientä ravintolaa ei löytynyt, mutta hyvällä tuurilla ehkä yhtä hyvä. (XO Kitchen, Elizabethin ja Hesterin kulmassa, vastapäätä edullista isoa Honkong Supermarketia.)

Että on olemassa ilmiö nimeltä steamed noodles! Kiinalainen versio kanneloineista erilaisilla kasvistäytteillä: siis höyrytettyjä ihania rullia!

Uppopaistetuissa nyyteissä puolestaan oli sahramia. Hämmentävän ihanaa. Ja oli meillä myös höyrytettyjä pullasia, hernenyyttejä ja lisukkeena valkosipulissa paistettua kiinalaista parsakaalia (joka ennemminkin mangoldia muistuttaa).

Viiden eri dim sumin ateria jaettuna kolmelle ihmiselle, 12 dollaria. Ja jostain syystä täällä tipit oli laskettu suoraan laskuun.

***

Sweetgreen taas on salaattiketju, joka on erikoistunut - no - upeisiin salaatteihin. Kertakäyttöastioita tulee liikaa ja paikassa on vähän-trendikkäämpää-teeskentelevän-ketjuravintolan fiilis. Mutta aivan nerokas lämmin portobello-tofu-punajuuri-itu-lehtikaalisalaatti, jonka kastikkeessa vähän tulisuutta. 12 dollaria.

Näitä Sweetgreenejä on vähän kaikkialla. Tämä kuva Whitney Museumin vierestä Gansewoort Streetiltä (onpa Meatpacking District muuttunut 7 vuodessa!).


Ei kommentteja: