perjantai 8. huhtikuuta 2016

Kuva komedianäyttelijästä ja puutarhurista (kevät ja syksy)

Tulin hetkeksi takaisin Pariisiin, laskin lentokoneessa olemisia: syksyllä ja keväällä 2006-2007 yhdeksän kuukautta Rue du Commercella. 2008 viikko Républiquella. 2009 viikko Marais'ssa. 2011 yhden välilaskun ajan Seinen rannalla ja Quai Branlyssa. 2013 viikko Rue du Commercella. 2015 viikko Rue du Commercella. Ja nyt vuonna 2016 huhtikuu Rue de la Conventionilla. (Kärsin selvästä haluttomuudesta a. pitkittää käyntiväliä yli kahteen vuoteen ja b. siirtyä liian kauas Citroënin puiston, Square St. Lambertin ja Georges-Brassensin puiston muodostamasta kolmiosta, joka tuntuu riittävän kaikkeen mitä tarvitaan: lukemiseen, eväsretkiin ja juoksemiseen.)

Kävin eilen Luxemburgin puistossa ja huomasin, että tästä Fontaine de Médicis:n lähellä olevasta komedianäyttelijän veistoksesta on tullut turistihitti. Veistos opiskelee vuorosanoja, mutta ehkäpä se osuu myös ipadejen ja selfieiden aikakauteen:



Samalla mieleen muistui tämä kuva syksyltä 2009, ehkä 100 metrin päästä (otettu juuri ennen kameran hajoamista). Mies pesee painepesurilla Luxemburgin puiston kaiteita. Hahmo osuu turhan keskelle valokuvaa, mutta jokin keltaisten sadevaatteiden, vesihöyryn, syksyn lehtien ja naista esittävän veistoksen yhdistelmässä toimii:






Ei kommentteja: